Za hiter pregled novosti in posebne POPUSTE se prijavite na naše NOVIČKE

Kotički Slovenije - 455 stopnic na Kalvarijo

RSS
Kotički Slovenije - 455 stopnic na Kalvarijo

Ok, naj že na začetku napišem, ne it hodit po 455 stopnicah ob 12:30 in 35 stopinjah Celzija. To sva namreč naredila sredi največjega vročinskega valu in medtem ko Primož lahko teče do vrha, sem jaz zadaj komaj dihala in sopihala in počasi lezla po stopnicah. Zato ne svetujem tega početja, pojdite raje zgodaj zjutraj ali takrat, ko poletje ni v polnem zagonu. To je morda tudi razlog, da sva bila celo pot sama, nikjer nikogar, hmmm...


Kot rečeno, za vzpon na Kalvarijo ubereva malo drugačno pot in sicer po stopnicah. Zakaj po stopnicah? Ker je moj dragi obseden z njimi! Kjer koli sva in vidi stopnice, bo zagotovo šel po njih, dobra vaja za zadnjico pravi :) To je on, tam daleč pred menoj v rdeči majici. 

15 sekundni postanek in priložnost za eno fotografijo razgleda. V resnici je le dober izgovor, ker sem brez kondicije. 

Še čisto malo, mislim, da vidim vrh.

No, sicer se strinjam, da je hoja po stopnicah super vaja, a to početje sredi izjemno vročega dne, ni ravno najbolj pametno. 

Končno dosežem vrh, kjer moj dragi sedi v senčki n me čaka. Kratek postanek, požirek vode, in greva še do cerkve. Tja vodi zelo kratka in prijetna pot. 

Ker ne vidiva druge poti, greva do cerkve kar naravnost mimo tega vinograda, zgoraj pa končno najdeva težko pričakovano senčko in še bolj informativno tablo.

Hmmm...mislim, da ne bi tako brezskrbno hodila, če bi prej vedela, da so kače tu tako pogoste. Ena izmed njih celo modras. No, mislim, da bo ta sprehod enkraten - torej se bo zgodil le enkrat in nikoli več. Ne vem za vas, ampak kač se kar precej bojim. 

Cerkev svete Barbare je bila postavljena v spomnim na kugo, na pročelju pa lahko vidimo kompozicijo Kristusa. 

Kljub vročini in možnosti srečanja kakšne kače, se sprehod izplača zaradi fantastičnega razgleda. Se strinjate?

Pred pohodom na Kalvarijo, sva bila še na Piramidi, objavo si preberite tukaj.

 

 

Prejšnja objava Naslednja objava

  • Nika Trbić
Komentarjev 0
Pusti komentar
Tvoje ime:*
E-pošta:*
Sporočilo: *

Opozorilo: komentarji morajo biti pred objavo odobreni.

* Polja potrebna za vnos