Za hiter pregled novosti in posebne POPUSTE se prijavite na naše NOVIČKE

Kotički Slovenije - Kamnik in izvir Kamniške Bistrice

RSS
Kotički Slovenije - Kamnik in izvir Kamniške Bistrice

Tokrat si vzameva čas za raziskovanje Kamnika z okolico. Opcij kam je res veliko, saj je odlično izhodišče za izlete v planine, gore ali številne okoliške vasi. Sonce ne popusti in že navsezgodaj zjutraj je bilo v ozračju "prijetnih" 25 stopinj, zato se najprej odločiva za krajše raziskovanje doline Kamniške Bistrice, pritegne naju predvsem izvir Kamniške Bistrice.

Okolica umetnega jezera, v katerega se iz vseh strani priteka kristalno čista voda, je zelo lepo urejena.

Voda ima osvežilnih 9°C, zato se rajši usedeva na klopco in uživava v razgledu. Počutiva se kot v pravljici, saj se iz vode vije mistična megla, obdajajo pa naju veliki kamni prekriti z mahom.

Odpraviva se do Doma ob jezeru na prvo jutranjo kavo z razgledom na Kamniške Alpe. Če ste redni bralec naših blog objav sedaj že veste, da je kavica nujno potrebna. Najin pogled si prisvojita tudi dva prisrčna oslička, ki se brezskrbno paseta za Domom.

Vsrkava okolico, posrkava kavico in se hitro podava v raziskovanje čudovite soteske Predoselj, ki jo je ustvarila reka Kamniška Bistrica. V bližini je tudi slap Orglice, ki pa sva ga tokrat izpustila in prihranila za prihodnjič.

Ker čas kar beži se odpraviva nazaj proti Kamniku, odločiva se za ogled mesta in gradu. Že na prvi pogled je razvidno, da ima mesto bogato zgodovino. Mesto je nastalo že leta 1220, prve omembe kraja Kamnik pa segajo v leto 1061. Mestno jedro je majhno in prisrčno, zato naju takoj osvoji. En krog okoli jedra in že se odpraviva na grad in uživava v čudovitem razgledu, ki se pričara.

S pomočjo informativne table in pogleda na okoliške planine in gore kujeva načrte za prihodnja pohajkovanja.

Do naslednjič, ko se spet beremo, adijo :)Prejšnja objava Naslednja objava

  • Nataša Kuzmin
Komentarjev 0
Pusti komentar
Tvoje ime:*
E-pošta:*
Sporočilo: *

Opozorilo: komentarji morajo biti pred objavo odobreni.

* Polja potrebna za vnos