Kotički Slovenije - Mini vzpon na Piramido

Kotički Slovenije - Mini vzpon na Piramido

28 Avgust 2017

Zaradi manjših opravkov se zjutraj znajdeva v Mariboru in čeprav nisva niti planirala dopoldanski čas izkoristiva še za sprehod na Piramido. Piramida je majhen griček s 386 metri v mariborskem mestnem parku, odet v trto.

Prostor kjer parkirava ima že čudovit razgled na najin cilj. 

Hitro mimo parih hiš in že se znajdeva na makadamski poti. Stezica vije svojo pot in na vsakem koraku je lep razgled na Maribor in tudi sicer je okolica zelo lepo urejena.

En delček hodiva po potki, drugi kar med trto, celoten sprehod pa je zelo miren in sproščujoč in razmeroma kratek (približno 20 minut).

Na vrhu naju razgled ne razočara, ogledava pa si še majhno kapelico, ki tam sameva. Nekoč je tu stal tudi mariborski zgornji grad, čemur pričajo ostanki okopa.

Vročina sedaj že kaže zobe, zato se kar hitro odpraviva nazaj v dolino, tokrat po drugi, krožni poti. Presenetilo me je, da med sprehodom nisva, razen enega kolesarja, nikogar srečala. 

In ker je en mariborski grič absolutno premalo, greva še na drugega. Najin pohod na Kalvarijo si preberite tukajPustite komentar

Komentarji bodo pred objavo odobreni.


Tudi v Kotički Slovenije

Kotički Slovenije - Nanos
Kotički Slovenije - Nanos

19 September 2017

Ob nemogoči jutranji uri (tokrat ni pomagala niti močna kava) se odpraviva na potep, ki se bo končal z enim lepših razgledov na Vipavsko dolino.

Preberi več

Kotički Slovenije - staro mestno jedro Kranj
Kotički Slovenije - staro mestno jedro Kranj

15 September 2017

Kam na potep, ko je zunaj tako turobno vreme? Po ulicah enega izmed mnogih slovenskih mest, vendar! 

Preberi več

Kotički Slovenije - 455 stopnic na Kalvarijo
Kotički Slovenije - 455 stopnic na Kalvarijo

28 Avgust 2017

Ok, naj že na začetku napišem, ne it hodit po 455 stopnicah ob 12:30 in 35 stopinjah Celzija. To sva namreč naredila sredi največjega vročinskega valu in medtem 

Preberi več