Za hiter pregled novosti in posebne POPUSTE se prijavite na naše NOVIČKE

Kotički Slovenije - Nanos

RSS
Kotički Slovenije - Nanos

Oh spominčki...tale pohod sva opravila že aprila, in nato še nekajkrat kasneje, vendar vsakič znova brez fotoaparata. Sicer pa se tega prvega (saj veste, prvega ne pozabiš nikoli) najbolje spominjam. Ob nemogoči jutranji uri (tokrat ni pomagala niti močna kava) se odpraviva na potep, ki se bo končal z enim lepših razgledov na Vipavsko dolino.

Od parkirišča se usmeriva proti prvi oznaki in nato čez travnik slediva markacijam. Že prideva na razpotje, kjer se odločiva vzeti desno, strmo pot.

Glede na jutranjo uro in dejstvo, da je veter bil kar že vztrajen, sem bolj premražena hodila skozi gozdiček in po poti, ki se je počasi vzpenjala do najinega cilja - Vojkova koča.

Da pa izbrana pot upraviči sloves "strme" poti, se kaj kmalu pričnejo tudi rahlo zahtevnejši dvigi in prehodi, kjer si pomagava z jeklenicami in močnimi rokami ;). Pot je sicer lepo varovana in ob previdnosti ter pomočjo vzpenjanja z rokami, ni nevarnosti za padec. 

Ker na vrhu konstantno in precej močno vztraja burja, se zgoraj le malce spočijeva, razgledava in izkoristiva lepo naravo za par fotografij. Najin trud se je izplačal, saj se z vrha vidi precej daleč. 

Ob sestopu izbereva položnejšo pot, ki naju po mehkih travnatih tleh počasi spušča do cerkve Sv. Hieronima. Ta predel je meni osebno najlepši, zato izkoristim še kako minutko, da vpijem čudovite razglede in poglede na Vipavsko dolino, Kras in celo na morje. 

 

 

Celoten izlet je trajal dobre tri ure, skupaj s postanki. 

Prejšnja objava

  • Nika Založnik
Komentarjev 0
Pusti komentar
Tvoje ime:*
E-pošta:*
Sporočilo: *

Opozorilo: komentarji morajo biti pred objavo odobreni.

* Polja potrebna za vnos