Kotički Slovenije - Nanos

Kotički Slovenije - Nanos

19 September 2017

Oh spominčki...tale pohod sva opravila že aprila, in nato še nekajkrat kasneje, vendar vsakič znova brez fotoaparata. Sicer pa se tega prvega (saj veste, prvega ne pozabiš nikoli) najbolje spominjam. Ob nemogoči jutranji uri (tokrat ni pomagala niti močna kava) se odpraviva na potep, ki se bo končal z enim lepših razgledov na Vipavsko dolino.

Od parkirišča se usmeriva proti prvi oznaki in nato čez travnik slediva markacijam. Že prideva na razpotje, kjer se odločiva vzeti desno, strmo pot.

Glede na jutranjo uro in dejstvo, da je veter bil kar že vztrajen, sem bolj premražena hodila skozi gozdiček in po poti, ki se je počasi vzpenjala do najinega cilja - Vojkova koča.

Da pa izbrana pot upraviči sloves "strme" poti, se kaj kmalu pričnejo tudi rahlo zahtevnejši dvigi in prehodi, kjer si pomagava z jeklenicami in močnimi rokami ;). Pot je sicer lepo varovana in ob previdnosti ter pomočjo vzpenjanja z rokami, ni nevarnosti za padec. 

Ker na vrhu konstantno in precej močno vztraja burja, se zgoraj le malce spočijeva, razgledava in izkoristiva lepo naravo za par fotografij. Najin trud se je izplačal, saj se z vrha vidi precej daleč. 

Ob sestopu izbereva položnejšo pot, ki naju po mehkih travnatih tleh počasi spušča do cerkve Sv. Hieronima. Ta predel je meni osebno najlepši, zato izkoristim še kako minutko, da vpijem čudovite razglede in poglede na Vipavsko dolino, Kras in celo na morje. 

 

 

Celoten izlet je trajal dobre tri ure, skupaj s postanki. Pustite komentar

Komentarji bodo pred objavo odobreni.


Tudi v Kotički Slovenije

Kotički Slovenije - staro mestno jedro Kranj
Kotički Slovenije - staro mestno jedro Kranj

15 September 2017

Kam na potep, ko je zunaj tako turobno vreme? Po ulicah enega izmed mnogih slovenskih mest, vendar! 

Preberi več

Kotički Slovenije - 455 stopnic na Kalvarijo
Kotički Slovenije - 455 stopnic na Kalvarijo

28 Avgust 2017

Ok, naj že na začetku napišem, ne it hodit po 455 stopnicah ob 12:30 in 35 stopinjah Celzija. To sva namreč naredila sredi največjega vročinskega valu in medtem 

Preberi več

Kotički Slovenije - Mini vzpon na Piramido
Kotički Slovenije - Mini vzpon na Piramido

28 Avgust 2017

Zaradi manjših opravkov se zjutraj znajdeva v Mariboru in čeprav nisva niti planirala dopoldanski čas izkoristiva še za sprehod na Piramido. Piramida je majhen griček s 386 metri v mariborskem mestnem parku, odet v trto. Prostor kjer parkirava ima že čudovit razgled na najin cilj. 

Preberi več